Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Göz Sağlığına Dikkat: Takma Kirpik ve Kirpik Kıvırıcıların Yanlış Kullanımı Göz Tahrişine Neden Olabilir

Birçok kişinin daha belirgin ve etkileyici bakışlar için tercih ettiği takma kirpik ve kirpik kıvırıcıların yanlış kullanımının göz sağlığına zarar verebileceği belirtiliyor. Öğretim Görevlisi Birgül Erbaş, bu ürünlerin yanlış kullanımının göz tahrişine, enfeksiyonlara ve kirpik dökülmesine neden olabileceğini vurguluyor.

Erbaş, takma kirpik yapıştırıcılarının bazı kişilerde alerjiye yol açabileceğini, güçlü kimyasallar içerdiklerinden ciltte kızarıklık, kaşıntı ve gözlerde sulanmaya neden olabileceğini söylüyor. Özellikle hassas ciltler için hipoalerjenik ürünlerin tercih edilmesi ve önce küçük bir bölgede deneme yapılması gerektiğini belirtiyor.

Kirpik Kıvırma Aletleri Doğru Kullanılmalıdır

Kirpik kıvırma aletlerinin de doğru kullanımının önemli olduğunu vurgulayan Erbaş, aleti çok sert bastırmamanın, makyajlı kirpiklerde kullanmamanın ve göz kapağına çok yakın kullanmamanın kirpikler için zararlı olabileceğini belirtiyor.

Takma Kirpikler ve Kıvırıcılar Hijyenik Şekilde Kullanılmalıdır

Erbaş, kirpik kıvırıcı ve takma kirpiklerin düzenli temizlenmemesi durumunda bakteri ve mantar üremesine zemin oluşturabileceğini belirtiyor. Aletleri başkalarıyla paylaşmanın göz enfeksiyonlarına yol açabileceğini söyleyen Erbaş, hijyenik kurallara uyulması gerektiğini hatırlatıyor.

Göz Sağlığınızı Koruyun, Güzel Kirpiklere Zarar Vermeyin

Takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanırken göz sağlığınızı riske atmamak için hijyen kurallarına dikkat etmeniz gerektiğini belirten Erbaş, doğru ürünleri tercih ederek ve kirpiklerinize düzenli bakım yaparak gözlerinizi koruyabileceğinizi hatırlatıyor.

Related Posts

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Bayramda artan et ve tatlı tüketimi sağlık sorunlarına neden oluyor

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketiminin, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini belirten Diyetisyen Ceren Kaplan, bayramda sağlıklı beslenmek için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını paylaştı. Et ve tatlıların aşırı tüketiminin nasıl tehlikeli olabileceği ve bu süreçte sağlık korunarak keyifli bir bayram geçirilmesi için öneriler sunuldu.

Yaşlı hastalara e-rapor müjdesi

26 Mayıs itibarıyla e-Rapor uygulaması hayata geçti. 80 yaş ve üzeri hastalar ile yatağa bağımlı hastaların raporları, herhangi bir talepte bulunmalarına gerek kalmadan yenilenecek.

Beynine pıhtı atan çocuk15 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti

Hatay’da beynine pıhtı atması sonucu hastanede tedavi altına alınan 12 yaşındaki çocuk, 15 gün süren tedavi sürecinde hayata tutunamadı.