Patatesleri kızartmadan önce bu içeceğin içine batırın ve şaşıracaksınız

700 gram patates için bir buçuk litre Cola’ya ihtiyacınız var. Patatesleri şeritler halinde kesin, kolayla örtün, 10 dakika bekletin. Daha sonra patatesleri boşaltın ve fazla nemi almak için kağıt havlu üzerine koyun. Bu işlemden sonra patatesleri nişastaya bulayın, kaynar yağ (500 ml) ile bir tencereye veya derin tavaya koyun ve altın rengi kahverengi olana kadar kızartın. Son olarak yağın süzülmesi için patatesleri kağıt havlu üzerine koyun.

Patates kızartmanın diğer püf noktaları:

Başarının ilk sırrı patates çeşidinin doğru seçimidir. Nişasta içeriği yüksek çeşitler kızartma için en iyisidir. Bu patates yumruları kızartıldığında çıtır bir kabuk oluşturur. Ek olarak, genç veya yeni bir hasadı tercih etmelisiniz – bu tür patateslerin eti daha yumuşaktır ve daha hızlı pişer. İkinci sır uygun hazırlıktır. Kızartmadan önce patatesleri kirden iyice durulamalı ve kabuğunu soymalısınız. Bundan sonra kağıt havlular üzerinde veya bir süzgeçte kurutulmaları gerekir – bu, fazla nemi giderir ve bu da gevrek bir kabuk oluşmasını önleyebilir. Patateslerin aynı büyüklükte parçalar halinde kesilmesi gerektiğini de hatırlamakta fayda var – bu, aynı derecede hazırlığın elde edilmesine yardımcı olacak ve bazı parçaların aşırı pişmesini önleyecektir. Patatesleri kızartmadan önce saklamak da önemlidir.

Tamamen kuru olmaları gerekir, bu nedenle satın aldıktan sonra çimlenmeyi önlemek için ışığa erişimi olmayan serin ve karanlık bir yerde saklamanız önerilir. Patateslerin hızla filizlenmesine neden olabileceğinden diğer sebze veya meyvelerin yanında depolamaktan da kaçınmak gerekir. Patatesleri kızartmak için ideal sıcaklık ve süre, mükemmel sonuçlara ulaşmanın anahtarıdır. Patateslerin dışının çıtır, içinin yumuşak olmasını sağlamak için tavayı orta ateşte yeterince sıcak olana kadar ısıtmanız önerilir. Daha sonra yeterli miktarda sıvı veya katı yağ ekleyip duman çıkmaya başlayıncaya kadar ısıtın. Patatesler tavaya tek sıra dizilir ve hiç karıştırılmadan 5-10 dakika, dışı altın rengi oluncaya kadar kızartılır. Daha sonra patatesleri ters çevirin ve pişene kadar 5-10 veya en fazla 15 dakika daha kızartmaya devam edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir