Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

Fed’in Nisan Ayı Finansal İstikrar Raporu: Ticaret Politikasındaki Değişikliklere İlişkin Endişeler

Federal Rezerv (Fed), Amerikan finansal sistemindeki mevcut durumu analiz eden Finansal İstikrar Raporu’nun nisan sayısını yayımladı. Rapor, ABD’nin finansal istikrarına yönelik riskleri ele alan bir ankete dayanıyor.

Raporda, ankete katılanların çoğunun tarifeleri en büyük risk olarak gördüğü belirtilirken, bazı katılımcılar ise yerel ekonominin artan tarifelere mütevazı bir şekilde uyum sağlayabileceğini ifade etti.

Fed’in raporunda, katılımcıların tırmanan ticaret savaşı risklerinin daha ciddi sonuçlara yol açabileceği değerlendirildiği vurgulandı.

Raporda ayrıca, ticaret dışında politika belirsizliğinin de finansal istikrara büyük bir risk teşkil ettiği, hükümet harcamalarındaki değişikliklerin ve ABD’nin uluslararası angajmanının da bu riskin bir parçası olduğu ifade edildi.

Raporun devamında, ABD’nin borcunun sürdürülebilirliği, enflasyon ve parasal sıkılaşma, riskli varlık/değerleme düzeltmesi, resesyon, bankacılık sektörü stresi, jeopolitik riskler, yabancı yatırımcı çıkışları, özel kredi stresi, banka dışı finansal kuruluş stresi, doların değeri ve kurumsal kredi stresi gibi diğer önemli riskler de raporda yer almaktadır.

Related Posts

Kurumlar vergisi beyanname süresi uzatıldı

Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs 2025 Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı.

Vergi beyanname süresi uzatılacak mı? TOBB açıkladı, bakanlığa iletildi

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu, “2024 yılı Kurumlar Vergisi beyanname süresinin uzatılması talebini Hazine ve Maliye Bakanlığına ilettik” açıklamasını yaptı.

Trump’ın 100 günlük iktidarlığının piyasaya etkisi: Yatırımcılar ABD’de kalıcı zararın olmasından endişeli

Trump yönetiminin ilk 100 gününde piyasalarda yaşanan inişli çıkışlı seyir, bazı yatırımcıların Amerikan varlıklarından uzaklaşmasına neden oldu. Ancak uygulanan politikaların ABD’den uzaklaşmada kalıcı bir değişime yol açıp açmadığı henüz bilinmiyor.

Her 10 otomobilden 6’sı yurt dışına gönderildi

OYAK Renault ve TOFAŞ’ın fabrikalarının bulunduğu Bursa’da, yılın ilk 3 ayında günlük üretilen 1206 otomobilden 731’i ihraç edildi.

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir