Türkiye Psikiyatri Derneği’nden kenevir düzenlemesi uyarıları: Sıkı denetim ve izleme sistemleri oluşturulmalı

Kenevir Yasası Türkiye Psikiyatri Derneği Tarafından Eleştirildi

Türkiye Psikiyatri Derneği, Kenevir Yasası adıyla bilinen teklifin yasalaşması durumunda kenevir kullanımının artması ve bu durumun kontrolsüz olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Dernek, “Bilimsel çalışmalar eşliğinde politikalar oluşturulmalıdır” açıklamasını yaptı.

Türkiye Psikiyatri Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Sağlıkla ilgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Dernek, teklifin toplum sağlığı açısından riskli olabileceğini belirterek, teklif kapsamında tıbbi kenevirin sadece eczanelerde hekim reçetesiyle satılacağını ve bu süreçlerin denetim altında olacağını bildirdi.

Halihazırda kenevirin endüstriyel amaçlarla üretilebildiğini hatırlatan Dernek, kenevir kullanımının kontrolsüz artacağını ve bu durumun ciddi sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

Kenevir düzenlemesine ilişkin Türk Tabipleri Birliği’nden de uyarı geldi. TTB, ilaç dışı kullanımına karşı önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Kenevirin tıbbi kullanımı konusunda uygun protokollerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Dernek, bağımlılık riskinin önlenmesi için sıkı denetim sistemleri oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Tıbbi amaçlı kannabis kullanımıyla ilgili multidisipliner bilim komisyonlarının oluşturulması gerektiğini savunan Dernek, bu komisyonların çalışmalarının şeffaf bir şekilde paylaşılmasını önerdi.

Related Posts

TTB’den kenevir kullanımıyla ilgili uyarı: Yasa teklifi gözden geçirilmeli

Türk Tabipleri Birliği (TTB), TBMM’de görüşülen “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kapsamında gündeme gelen kenevir maddesiyle ilgili açıklama yaptı. TTB, kenevirin tıbbi kullanım dışındaki alanlarda serbestleştirilmesinin halk sağlığı açısından risk taşıdığı uyarısında bulunarak, düzenlemenin tekliften çıkarılması gerektiğini belirtti.

40 yaşından sonra başlıyor! 6 etkili egzersizle diz şikayetlerinden kurtulun

Son yıllarda görülme sıklığı hızla yaygınlaşan osteoartrit (kireçlenme), günlük yaşamı adeta baltalıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özgün Barış Çolak, diz kireçlenmesine karşı günlük yaşam alışkanlıkları arasına mutlaka eklenmesi gereken 6 etkili egzersizi anlattı.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Kanser tedavisinde tarihi mantar umudu: ‘Mumyanın laneti’ yeni ilaçların önünü açabilir

Arkeolojik kazılarda “mumyanın laneti” ile ilişkilendirilen Aspergillus flavus mantarı, bilim insanları tarafından kanser tedavisinde umut vadeden bir molekül kaynağı olarak keşfedildi. Yeni araştırma, mantardan izole edilen bileşiklerin lösemi hücrelerini durdurmada güçlü etkiler gösterdiğini ortaya koyuyor.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…