Ticari Süt İşletmelerinden Toplanan İnek Sütü Miktarı Mayıs Ayında Arttı
TÜİK’in verilerine göre, 2025 yılı Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı geçen yıla göre yüzde 1,9 oranında artarak 999 bin 348 ton oldu. Aynı dönemde inek peyniri üretimi yüzde 2,3, ayran ve kefir üretimi yüzde 11,9 artış gösterdi. Yoğurt üretiminde yüzde 7,8, içme sütü üretiminde yüzde 8,8, tereyağı ve sadeyağ üretiminde ise yüzde 22,6 artış yaşandı.
Ocak-Mayıs döneminde ise inek peyniri üretimi yüzde 1,2, ayran ve kefir üretimi yüzde 6,8, yoğurt üretimi yüzde 4 arttı. İçme sütü üretimi ise yüzde 3,8 artarken, tereyağı ve sadeyağ üretimi yüzde 9,9 oranında artış gösterdi. Öte yandan, bir önceki aya göre içme sütü üretimi yüzde 8,2 azalarak 131 bin 232 ton olarak gerçekleşti.