Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Nükleer Tıp Anabilim Dalı’nda Yeni Cihaz Hizmete Girdi

ESOGÜ Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, yeni cihazın hastane hizmetlerinde sağladığı kolaylıklara değindi. Çarman, cihazın hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Milimetrik Boyuttaki Tümörler Artık Net Görülebilecek

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Ak Sivrikoz, son teknoloji cihazlarının hastaneye kazandırılmasının gururunu yaşadıklarını belirtti. Sivrikoz, cihazın özelliklerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Ülkemizde hem özel hem de kamu hastaneleri arasında ilk ve tek olarak bu cihazı kullanıyoruz. Çok gelişmiş teknolojiye sahip olan cihaz, yüksek çözünürlüklü görüntüler elde etme konusunda oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Milimetrik boyuttaki lezyonları ve tümörleri net bir şekilde görüntüleyebiliyoruz. Önceki cihazlar ile görülemeyen birçok hastalığı ve lezyonu artık tespit edebiliyoruz. Bu gelişmiş cihazın, bölgemizdeki hastalara tanı ve tedavi süreçlerinde önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.”

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Gürsoy, cihazın hizmete girmesinde emeği geçen herkese, bölüm ve hastalar adına teşekkürlerini iletti. Açılış töreninin ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi.

“Biograph Vision 450 PET/BT” cihazı, 3,2 milimetre kristal boyutu ve tamamen dijital dedektör mimarisi sayesinde yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi ve hızlı tarama süresiyle dikkat çekmektedir.

Related Posts

40 yaşından sonra başlıyor! 6 etkili egzersizle diz şikayetlerinden kurtulun

Son yıllarda görülme sıklığı hızla yaygınlaşan osteoartrit (kireçlenme), günlük yaşamı adeta baltalıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özgün Barış Çolak, diz kireçlenmesine karşı günlük yaşam alışkanlıkları arasına mutlaka eklenmesi gereken 6 etkili egzersizi anlattı.

Kanser tedavisinde tarihi mantar umudu: ‘Mumyanın laneti’ yeni ilaçların önünü açabilir

Arkeolojik kazılarda “mumyanın laneti” ile ilişkilendirilen Aspergillus flavus mantarı, bilim insanları tarafından kanser tedavisinde umut vadeden bir molekül kaynağı olarak keşfedildi. Yeni araştırma, mantardan izole edilen bileşiklerin lösemi hücrelerini durdurmada güçlü etkiler gösterdiğini ortaya koyuyor.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Bayramda artan et ve tatlı tüketimi sağlık sorunlarına neden oluyor

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketiminin, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini belirten Diyetisyen Ceren Kaplan, bayramda sağlıklı beslenmek için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını paylaştı. Et ve tatlıların aşırı tüketiminin nasıl tehlikeli olabileceği ve bu süreçte sağlık korunarak keyifli bir bayram geçirilmesi için öneriler sunuldu.