Sağlık turizminde Türkiye’nin kazancı büyük

Türkiye Sağlık Turizminde 2024 Yılında Büyük Başarı Elde Etti

Ticaret Bakanlığı’nın 2024 yılı hizmet ihracat verilerine göre, Türkiye sağlık turizminde büyük bir başarıya imza attı. Yurt dışından gelen 1,5 milyon hasta ile sağlık hizmeti ihracatından 3 milyar dolarlık gelir elde edildi. Bu rakamlarla Türkiye, küresel ölçekte sağlık turizminde güçlü bir konuma geldi.

12 Yılda Sağlık Turisti Sayısı 6 Kat Arttı

2012-2024 döneminde Türkiye’ye gelen sağlık turistlerinin sayısı 6 kat artarak 1,5 milyona ulaştı. Aynı dönemde sağlık hizmetlerinden elde edilen ihracat geliri ise 4 kat artarak dikkat çekici bir büyüme kaydetti.

Türkiye, Sağlık Turizminde Önemli Bir Merkez Haline Geldi

Dünya’da yer alan Ticaret Bakanlığı açıklamasında, “Ekonomik ve kaliteli sağlık hizmetlerine erişme arayışı küresel sağlık turizmini büyütürken, Türkiye bu alanda önemli bir destinasyon haline geldi. Bakanlık olarak hedefimiz, Türkiye’yi sağlık turizminde lider ülke konumuna taşımaktır” ifadelerine yer verildi.

“Heal in Türkiye” Portalına Destekler Artırıldı

1 Haziran 2025 itibarıyla “Heal in Türkiye” portalında yer alan 201 sağlık kuruluşuna tanıtım ve reklam faaliyetlerinde yüzde 10 ilave destek verilecek. Böylece destek oranları hedef ülkelerde yüzde 80’e, diğer ülkelerde ise yüzde 70’e çıkarıldı.

1.701 Sağlık Kuruluşu İhracat Desteklerinden Yararlandı

Ticaret Bakanlığı’nın 2012-2024 verilerine göre, sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren 1.701 firma ihracat desteklerinden faydalandı. Aynı dönemde sektöre özel olarak 213 uluslararası fuar, 15 ticaret heyeti ve 5 HİSER projesi destek kapsamına alındı.

Joint Commission International (JCI) akreditasyonuna sahip 41 sağlık kuruluşuyla Türkiye, dünya sıralamasında 6. sırada yer aldı. Bakanlık, Türkiye’nin küresel pazardaki payını ve katma değerini artırmak adına sektör temsilcileriyle koordineli çalışmalarını sürdürüyor.

Related Posts

Faiz indirimi beklentisi konut kredilerine yansıdı: 3 milyon TL’nin geri ödemesi değişti

Merkez Bankası’nın temmuz ayında faiz indirimi yapabileceği beklentisi, konut kredisi piyasasında hareketliliğe neden oldu. Faiz oranlarında gözlenen düşüş, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için umut oldu.

365 liraydı, 3 bin 400 oldu: ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirten veriler!

Açıköğretim sisteminde öğrenim gören milyonlarca öğrenci, art arda gelen kayıt zamlarıyla karşı karşıya kaldı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son iki yılda kayıt ücretlerinde yüzde 600’e varan artışlar yaşandığını belirterek, ekonomik kriz …

Bugün son gün: Araç sahiplerini ilgilendiriyor, kaçıran 140 bin TL ceza ödeyebilir

Ticari araç sahiplerinin Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamındaki montaj yükümlülüğü için bugün son gün. 30 Haziran’a kadar montaj işlemini tamamlamayanlara 28 bin TL’ye kadar para cezası kesilecek ve akaryakıt giderleri beyan edilemeyecek.

Marmara’da ileri biyolojik arıtma tesisi kurulumu için tanınan yasal süre doldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın müsilajla mücadele kapsamında hayata geçirdiği Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında belediyelere tanınan ileri biyolojik arıtma tesislerine geçiş takvimi sona erdi.

Hastaneler iflasın pençesinde: Sadece 2 haftalık paraları kaldı

Almanya’da Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü (RWI) ve Sağlık İşletmeleri Enstitüsü (hcb) tarafından hazırlanan “2025 Hastane Derecelendirme Raporu”nu yayımladı. Buna göre, Almanya’da hastanelerin yüzde 56’sının 2024 zararla kapatması ve ortalama …

Karahan’dan siber güvenlik açıklaması: Kritik önemde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Ödeme Sistemleri Zirvesi’nde konuştu. Karahan, siber güvenliğin finansal sistemin sürdürülebilirliği açısından kritik önemde olduğunu …