40 yaşından sonra başlıyor! 6 etkili egzersizle diz şikayetlerinden kurtulun

40 Yaşından Sonra Başlıyor: 6 Etkili Egzersizle Diz Şikayetlerinden Kurtulun

İlerleyen yaşla birlikte diz problemleri daha sık karşımıza çıkmaya başlar. Ancak düzenli egzersizlerle bu şikayetlerden kurtulmak mümkün olabilir. İşte sizler için hazırladığımız 6 etkili egzersiz önerisi:

1- Dizlerinizi Katlayıp Açın

Diz ekleminde meydana gelen kısıtlamaları önlemek için dizlerinizi katlayıp açabileceğiniz bir egzersiz yapabilirsiniz. Bu egzersizi günde 3 kere 10 tekrar olarak uygulamanız önerilir.

2- Uyluk Kasınızı Esnetin

Uyluk kaslarınızı esnetmek de diz şikayetlerini hafifletebilir. Dizinizin ağrıyan bölgesini düzleştirerek uygulayabileceğiniz bu egzersizi de günde 3 kere 10 tekrar yapmanız tavsiye edilir.

3- Dizlerinizi Mindere Bastırın

Yumuşak bir minder yardımıyla dizlerinizi birbirine bastırarak bu egzersizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu hareketi her bir bacak için 10 tekrar şeklinde uygulamak faydalı olacaktır.

4- Tek Ayak Üzerinde Durun

Dengeyi sağlamak ve dizleri güçlendirmek için tek ayak üzerinde durma egzersizini deneyebilirsiniz. Gözlerinizi kapatarak veya belirli bir hedefe odaklanarak uygulayabileceğiniz bu egzersiz, her iki bacak için de yapılmalıdır.

5- Sırt Üstü Yatın ve…

Sırt üstü yatar pozisyonda kalça eklemlerinizi hareket ettirerek diz şikayetlerinizi hafifletebilirsiniz. Bu egzersizi ağırlık kullanarak destekleyebilir ve her bir yönde 10 tekrar olarak uygulayabilirsiniz.

6- Düzenli, Tempolu Yürüyüş Yapın

Vücuttaki kasları güçlendirmek, solunum kapasitesini artırmak ve eklem sağlığını korumak için düzenli yürüyüş yapabilirsiniz. Haftada en az 3 gün, tempolu şekilde 30-45 dakika süren yürüyüşler yapmak diz sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilir.

Related Posts

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Kanser tedavisinde tarihi mantar umudu: ‘Mumyanın laneti’ yeni ilaçların önünü açabilir

Arkeolojik kazılarda “mumyanın laneti” ile ilişkilendirilen Aspergillus flavus mantarı, bilim insanları tarafından kanser tedavisinde umut vadeden bir molekül kaynağı olarak keşfedildi. Yeni araştırma, mantardan izole edilen bileşiklerin lösemi hücrelerini durdurmada güçlü etkiler gösterdiğini ortaya koyuyor.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Bayramda artan et ve tatlı tüketimi sağlık sorunlarına neden oluyor

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketiminin, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini belirten Diyetisyen Ceren Kaplan, bayramda sağlıklı beslenmek için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını paylaştı. Et ve tatlıların aşırı tüketiminin nasıl tehlikeli olabileceği ve bu süreçte sağlık korunarak keyifli bir bayram geçirilmesi için öneriler sunuldu.